Hjælp til bestyrelsesarbejde i foreninger

Her finder du hjælp til bestyrelsesarbejde i foreninger

Kender du det her?

I mange foreninger kender man til problemet med at få nye medlemmer til bestyrelsen. Alle får rigtigt travlt med at studere, hvor mange brødkrummer der ligger på gulvet, når emnet skal debatteres på generalforsamlingen.

• Øh, jeg har ikke rigtig tid
  • Ja, men jeg kender jo ikke noget til det
  • Jeg tror ikke det er noget til mig

Resultatet er ofte at man trækker på skuldrene og kører videre endnu et år eller to. Men sådan behøver det ikke at gå.
Oplever i ovenstående på jeres generalforsamling, så prøv at kontakte mig – jeg tror jeg har et par ideer i kan bruge.

Eller kender du det her?

Andre foreninger har problemer med at få alle bestyrelsesmedlemmer i omdrejninger.

Prøv at kigge på disse udsagn:

• ·Øh – undskyld; jeg havde glemt, vi havde møde!
  • ·Er der en dagsorden?
  • ·Jeg har simpelthen bare ikke tid!
  • ·Du sagde at du ville tage dig af det!
  • ·Hvem gider at tage referat?

Mange forlader desværre i utide den bestyrelse, de frivilligt har ladet sig vælge ind i. Årsagen findes ofte i tabte opgaver, frustrerende arbejdsmetoder, manglende sammenhold og uklare opgavefordelinger. Det er synd og skam, da det ofte bliver en dårlig oplevelse både for den enkelte, men også for gruppen.

Kender du det fra din egen forening, så prøv at kontakte mig for en uforpligtende snak om jeres muligheder.

Foreningskonsulenten yder hjælp til bestyrelser og foreninger

Herunder kan du se lidt af det Foreningskonsulenten kan hjælpe jer med.

• Hjælp til optimering og forenkling af forretningsgange og administrative opgaver, så I får mere tid til selve bestyrelsesarbejde.
  • Bistand til emner som “Hvordan bliver vi bedre til at nå vores mål i bestyrelsen” og lignende.
  • Dialog møder med bestyrelse om særlige fokusområder. F.eks. Hvervning af nye medlemmer, fastholdelse af eksisterende medlemmer og lignende

Anderledes hjælp til bestyrelsesarbejde i foreninger

Til din inspiration har jeg herunder samlet en buket af andre områder som I måske med fordel kan bruge kan bruge bistand til, således at I nemmere kan koncentrere jeg om selve bestyrelsesarbejdet.

Bistand til foreningsopgaver

Dirigent ved generalforsamlinger

• Har du bare en gang prøvet en generalforsamling med en dårlig dirigent, så ved du hvad jeg mener.

Mødeleder ved medlemsmøder

• Gode medlemsmøder – hvor du hører dine medlemmers mening – er guld værd

Sparring med foreningsbestyrelser

Hjælp til fastsættelsen af bestyrelsens vision

• Hvordan lyder jeres vision, er den god, og kender jeres medlemmer den?
  • Har I en forretningsorden?

Foreningens organisatoriske opbygning

• Hvad skal der laves, og hvordan får I det gjort?

Hjælp til resultatorienteret mødeplanlægning og -ledelse

• Bliver jeres møder nogle gange lidt lange, og er det af og til svært at holde fast i beslutningerne?

Hjælp til administrative opgaver

Organisering og forenkling af administrative rutiner

• Syntes du nogle gange at de administrative rutiner er noget uoverskuelige, og bruger du meget tid på dem?

Opstart og igangsætning af den nye kasserer

• Jeg forstår godt, hvis det er svært at finde foreningskasserere nu om dage. Jeg ville også gerne selv have haft noget hjælp i sin tid.

Regulær bogføringshjælp (når kassereren pludselig bliver syg)

• Lad ikke foreningen gå i stå og få regningerne betalt til tiden.

Design og fremstilling af diverse formularer og skabeloner

• Enkle og professionelt udseende formularer og brevskabeloner sender de rette signaler.

Kalkulationsmodeller til økonomistyring og planlægning

• Gør regnskabsfremlæggelse og -forståelse nemt for alle.

Ovenstående er kun et lille udpluk at muligheder som I måske med fordel kan bruge bistand til.

Har I andre foreningsopgaver som det vil være rart med lidt hjælp til eller som I ikke rigtig kan komme i gang med, så kontakt mig ganske uforpligtende for en snak om dette, måske har jeg en ide I kan bruge: Klik her

Lars Bro